Elämyspaketit ryhmille


Tervetuloa viettämään rentouttavaa päivää Havumielen tiloihin, aivan luonnon keskelle.

Elämyspakettimme sopivat ryhmille, esimerkiksi virkistyspäivien, syntymäpäivien tai vaikkapa polttareiden ohjelmaksi. Haluamme tarjota ryhmällesi rentouttavan hetken maalaismiljöön kiireettömyydessä.

Elämyspaketit toteutetaan yhteistyöyritys Metsäntenhon (eräopas Miia Björn) kanssa.

Elämyspaketti

Lempeät löylyt & metsäisiä makuja

Rentoa yhdessäoloa luonnon äärellä

Saapuessanne tilalle teitä odottaa lämmin maisemasauna sekä kylpytynnyri. Saunan ikkunasta avautuva maisema siivittää saunojat päivän tunnelmaan. Nauti ympäröivästä luonnosta terassilla vilvoitellen ja paljussa kylpien.

Saunomisen jälkeen kutsuvat kota, nuotion loimu ja Metsäntenhon avotulella valmistama kolmen ruokalajin illallinen. Aterian ja päivän kruunuksi nautitaan aidot nokipannukahvit.

Halutessa voit täydentää elämyspakettia luonto- ja retkeilyaiheisilla ohjelmapalveluilla oman valinnan mukaan.

Paketin sisältö

– Tilaisuuden kesto n. 6h. Osallistujamäärä 5-12 henkilöä.
– Yhdessäoloa saunomisen, paljuilun ja ruokailun merkeissä.
– Eräoppaan kodassa valmistama kolmen ruokalajin menu.
– Ohjelmapalvelut toiveiden mukaan.

Tarjouspyynnöt & lisätiedot:
Eräopas Miia Björn, tmi Metsäntenho
metsantenho@gmail.com / puh 040 7370277

Täydennä elämyspäivää yhteisellä tekemisellä

Ohjelmapalvelut elämyspäivääsi

Puistonkävijä

Opastettu retki Leivonmäen kansallispuistoon eräoppaan johdolla. Retken kesto n. 2 h + siirtymä 0,5 h Havumielen tilalle. Saatavilla sulan maan aikaan.

Villiyrtit tutummiksi

Kuljetaan lähiluonnossa sitä havainnoiden ja samalla tutustutaan villiyrtteihin. Toteutettavissa toukokuun puolivälistä kesä-heinäkuun taitteeseen.

Tutustumishetki tilan eläimiin

Tutustutaan ohjatusti maatilalla asuviin eläimiin. -Rapsutellaan lampaita, ihastellaan poneja ja syötellään kerppuja kesähiehoille. Samalla tilan emäntä tarinoi eläimistä ja niiden kommelluksista tilalla. Toteutettavissa touko-elokuussa.

Retkeilijän alkeet

Käydään lävitse retkeilijän perusasioita kuten varusteita, tulentekoa, missä ja miten retkeillä. Tutustutaan mm. erilaisiin retkikeittimiin ja niiden käyttöön. Toteutettavissa kaikkina vuodenaikoina.

Koe lampaiden läsnäolon voima

Eläimillä on mahtava kyky olla läsnä tässä hetkessä. Tilamme lampaat ovat uteliaita ja niillä on voima tuoda meidät ihmiset juuri tähän hetkeen. Istahda pehmeälle olkipedille lampaiden seuraan. Tunne villan pehmeys ja lampaan välitön läsnäolo. Hengitä syvään ja anna eläinten tuoda sinut tähän hetkeen.

Maittavaa retkiruokaa

Tutustutaan itse kuivaamalla tehtävien retkieväiden maailmaan. Miten kuivaaminen onnistuu, mitä voi kuivata ja kuinka kasata päivän ateriat maastoon. Retkillä ja vaelluksilla voi syödä lähes mitä tahansa! Toteutettavissa kaikkina vuodenaikoina.

Yhteistyöyritys tmi Metsäntenho


Elämyspäiviemme emäntänä toimii erä- ja luonto-opas Miia Björn Metsäntenho -yrityksestä. Miia luo miellyttävän, arjen pysäyttävän retkikokemuksen ja loihtii maittavat erähenkiset ruoat.

Erä- ja luonto-opas Miia Björn

Hidastetaan tahtia. Astutaan kuusten katveeseen. Ei pelätä, vaan toivotaan metsänpeittoon joutumista. Aistitaan neulasten lävitse siivilöityvä valo, palokärjen läsnäolo ja pehmeä sulkasammalmatto, joka sallii kulkea ääneti ja hellii siihen pitkäkseen käynyttä.

Metsäntenhon yrittäjänä toimii erä- ja luonto-opas (AT) Miia Björn, jolle metsäympäristö ja luonto ovat vahvasti läsnä kaikilla elämän osa-alueilla. Metsän elämän merkkien havainnointi tuo valtavaa rikkautta elämään, rentouttaa ja rauhoittaa.

Miia tahtoo paitsi itse oppia uutta, tuoda myös elinympäristöjen kauneutta ja monimuotoisuutta näkyväksi muille sekä toimia ympäristön suojelemiseksi. Oppaana toimiessaan Miia keskittyy luomaan asiakkailleen turvallisen luontoelämyksen, kannustaa ihmisiä liikkumaan luonnossa sekä levittää luontoympäristön havainnoinnin iloa.


Tunnelmakuvat © Mirella Ruotsalainen / Hertjekker.net
Ruokakuvat © Miia Björn / Metsäntenho